Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Lysrör T8

Vad är ett T8 lysrör?

Ett T8 lysrör är en typ av lysrör där beteckningen “T8” refererar till rörets diameter (26mm). Dessa lysrör är en vanlig och populär ljuskälla som erbjuder effektiv belysning i både hem och företagsmiljöer.

Fördelar med T8 lysrör

Anledningarna att välja T8 lysrör är många. Några av de som våra kunder uppskattar mest är energibesparing, miljöaspekter och livslängd.

Energibesparing

T8 led lysrör är banbrytande när det gäller att spara energi. Jämfört med äldre alternativ kan de minska din elförbrukning med upp till 70%, vilket inte bara är snällt mot plånboken utan också mot miljön.

Säker för miljön

Ingen kompromiss med säkerheten. Våra T8 ledlysrör är kvicksilverfria, vilket gör dem till ett miljövänligt val. Ingen oro för farligt avfall - bara rent, klart ljus. Genom att byta till T8 ledlysrör kommer du inte bara att uppleva en betydande minskning av din elförbrukning, upp till 40-70%, utan du kommer också att bidra till att minska ditt koldioxidavtryck. Det betyder att du inte bara sparar pengar utan också gör ett aktivt val för en grönare och mer hållbar framtid.

Längre livslängd - ToLedo T8 lysrör

T8 led lysrör har en imponerande hållbarhet och kan hålla betydligt längre än äldre modeller. Det betyder färre byten och mindre avfall. Allt eftersom produkter på marknaden blir mer och mer utvecklade blir även specifikationerna mer och mer imponerande. Ett klockrent exempel är våra ToLedo lysrör som har en livslängd på minst 50 000 timmar.

Vad är skillnaden på T5 och T8 lysrör?

T8- och T5 lysrör är två olika typer av fluorescerande ljuskällor med några viktiga skillnader. T8 har en diameter på 26 mm (1 tum), medan T5 har en mindre diameter på 16 mm (5/8 tum). När det kommer till effektivitet är T5 generellt sett något mer energieffektiva. T5 ger oftast mer ljus per watt jämfört med T8, vilket beror på den mindre diametern som möjliggör en mer effektiv ljusproduktion.

Användningsområdena kan även skilja sig åt, där T8 ofta används i olika miljöer som kontor, butiker och industriella platser där hög belysning inte är kritisk. Å andra sidan föredras T5 i områden där hög belysningsnivå är viktigt, som i vissa kommersiella miljöer. T5 och T8 lysrör har olika socklar och längder och passar därför inte i samma armaturer.

Kompatibilitet och installation

En vanlig fråga är huruvida dina befintliga ljusarmaturer kommer att fungera med T8 lysrör. Oroa dig inte, övergången är oftast smidig. T8 lysrör erbjuder en smidig övergång och enkel installation, vilket gör dem till ett praktiskt och användarvänligt val för uppgraderingar av dina belysningssystem. Deras höga kompatibilitet med olika ljusarmaturer gör det lätt att integrera dem i befintliga system.

För de som använder magnetiska tändare är bytet till T8 lysrör särskilt enkelt, med möjligheten att självständigt byta ut tändarna. Även för armaturer med elektroniska HF-don är övergången okomplicerad genom en enkel procedur för att uppnå optimal LED-prestanda.

Trots den smidiga installationen är det viktigt att notera att kunskap om elektriska system är nödvändig, och vid tveksamhet rekommenderas professionell hjälp för att säkerställa korrekt installation och säkerhet. Denna användarvänlighet gör T8 lysrör till det idealiska valet för dem som vill dra nytta av energieffektivitet och längre livslängd utan krångel och stora kostnader.

OBS: Om du känner dig osäker på att hantera elektriska armaturer, se till att anlita en professionell elektriker för att översätta eller utföra arbetet.

Moms visas: